5 травня 2023, 11:53, Тваринництво

В Мінагро пообіцяли в чотири рази збільшити поголів’я свиней

В Україні підтримали міжгалузеву програму «Нове свинарство 2025», мета якої полягає в створенні умов для чотирикратного збільшення поголів’я українських свиней. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

Рішення про підтримку програми прийняли на засіданні робочої групи, яка розглядає питання розвитку м’ясної галузі. Ініціатором «Нового свинарства 2025» стала асоціація «М’ясної галузі».

При реалізації програми планують підвищити поголів’я свиней до показника 1991 року у 20 млн голів. В Мінагрополітики також пообіцяли спільно з асоціацією «М’ясної галузі» розвивати інвестиційну привабливість галузі та її експортоорієнтованість.

Зараз, як ніколи, важлива міжгалузева кооперація та об'єднання зусиль задля розвитку економіки України. Програма «Нове свинарство 2025» якраз передбачає консолідацію всього ланцюга «виробник – переробник – торгівля» та надає робочі інструменти для повернення конкурентоздатності бізнесу в свинарстві не на короткий час, а в довгостроковій перспективі, виходу України як провідного експортера свинини в світі», — сказав заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, в Україні рекордно впав імпорт свинини. Також УЗ заборонила перевозити продовольство до Угорщини.

в