2 травня 2023, 09:47, Торгівля

В СМПУ закликали молочників спільно домагатися зняття заборони на ввезення продукції до Польщі

Представники Спілки молочних підприємств України закликали виробників та переробників молочної продукції об’єднатися для подолання заборони на ввезення української молочної продукції до Польщі. Звернення з’явилося на Facebook СМПУ.

У Спілці молочних підприємств України вважають, що невизначеність загрожує українському внутрішньому ринку. У зверненні сказано, що без скасування заборони, українські переробники почнуть скорочувати обсяги закупівлі молока, оскільки без перспективи експорту переробка втратить сенс.

В СМПУ підкреслили, що в нинішніх умовах підприємства не готові продовжувати роботу для заповнення складів. Експерти вважають, що виробники молока спочатку знизять ціни, що в перспективі призведе до збитковості виробництва молока і змусить їх позбуватися поголів'я.

Оперативне вирішення цього питання важливе не тільки для вітчизняних експортерів, але й для виробників молока, для всієї молочної галузі. Останні заяви, які роблять чиновники ЄС, свідчать, що заборону імпорту молочної продукції до Польщі і ще кількох країн ЄС буде знято і Єврокомісія продовжить розгляд доказів доцільності такого кроку з боку тих країн ЄС, які заявляють, що продукція справляє значний вплив на їх ринки», — сказано у зверненні.

Як писав AgroPolit.com, за повернення українських продуктів до Польщі виступила Європейська молочна асоціація. Також Україна почала виробляти більше молока.

в