1 травня 2023, 12:27, Торгівля

Психологічний бар’єр пройдено: в Одесі розповіли про результати роботи зернового коридору

У портах Одеси зараз перебуває близько десяти кораблів, готових до завантаження аграрною продукцєію, яку експортують відповідно до зернової угоди. Про це розповів голова Громадської ради при Одеській військовій адміністрації Сергій Братчук в ефірі каналу FREEДОМ.

Сергій Братчук підкреслив, що саботуючи зернову угоду рф намагається впливати, як на Україну, так і на весь світ. Голова Громадської ради висловив сподівання на те, що обсяги відвантаження, а також кількість заходів-виходів суден в одеських портах збільшиться.

Слід зазначити, що в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомили про саботаж російською стороною зернової угоди і затягування часу проведення інспекцій. Саботаж викликав скорочення обсягів експорту аграрної продукції з України у різні країни на 15 — 18 млн т.

У нас близько 10 кораблів перебувають під завантаження агропромислової продукції. Психологічний бар’єр у 29 млн т пройдено. Цифри могли бути набагато вищими. Я сподіваюся, що в найближчому майбутньому ми констатуватимемо факт 30 млн. т відправленої продукції в різні країни. Саботаж є. Однак прозвучала заява представників Туреччини про те, що вони вірять у продовження зернової угоди. Ми в це теж віримо», — сказав Сергій Братчук.

Як писав AgroPolit.com, після виходу із зернової угоди рф може вдатися до піратства. Також Ердоган та путін обговорили зернову угоду.

в