29 квітня 2023, 09:56, Земля

Аграрний комітет підтримав законопроєкт про спрощення купівлі землі

В аграрному комітеті Верховної Ради підтримали законопроєкт №7532, який робить простішою купівлю землі під сади та городи. Про це у соцмережах повідомив голова аграрного комітету Верховної Ради Олександр Гайду.

«Комітет підтримав законопроєкт №7532. Він передбачає спрощення процедури купівлі невеликих ділянок сільгоспземлі, зокрема під садівництво та городи. Ухвалення законопроекту зробить цю процедуру дешевшою та простішою. Рекомендували парламенту створити Національне військове меморіальне кладовище в Києві. Такі меморіали у лісовій зоні дуже розповсюджені в Європі», – написав Олександр Гайду.

Зазначимо, що законопроєкт №7532 виключає перевірку відповідності набувача ділянки вимогам, наведеним в статті 130 Земельного кодексу, якщо мова йде про землю для садівництва і її площа не перевищує 0,25 га. Також перевірка не буде проводитися для земель особистого селянського господарства, якщо вони знаходяться в населених пунктах, а їх площа не перевищує 2 га.

Документ також зробить можливість Надання передачі права купівлі ділянки землі сільськогосподарського призначення тимчасовою, замість нинішньої безстрокової. Законопроєкт розширює перелік осіб, на яких розповсюджується заборона на володіння земельними ділянками.

Як писав AgroPolit.com, військові будуть отримувати прибуток від використання земель оборони. Також аграрний міністр попросив допомоги в розмінуванні земель у країн G7.

в