28 квітня 2023, 17:32, Торгівля

РФ хоче позбавитись санкцій завдяки зерновому шантажу – експерт

Зерновий тероризм, до якого вдається рф, вона використовує, щоб домогтися від європейських країн зняття санкцій. Про це розповів заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук на телеканалі FREEДОМ.

«росія продовжує використовувати зернову ініціативу як продовольчий тероризм, який спрямований на те, щоби якомога більше вибити для себе дивідендів — в економічному плані, політичному і військовому. Бо від того, як Україна контратакуватиме на дії росії, виганяючи її зі своїх територій, залежить і можливість проходження кораблів із продовольством», — зазначив Денис Марчук.

Він нагадав, що окупанти блокують постачання українського зерна, затримують кораблі з ним, а також крадуть врожай з окупованих територій України. За його словами, Україна має виробити спільну позицію у питанні зернового експорту не тільки з Європейським Союзом, але й з такими партнерами, як Туреччина, ООН та Сполучені Штати Америки.

Експерт підкреслив, що спільними зусиллями всіх означених сторін можна добитися продовження угоди на 120 днів, до середини літа, навіть якщо позиція рф у цьому питанні буде іншою.

в