28 квітня 2023, 09:47, Рейдерство

Херсонський гауляйтер Сальдо відкрив агрофірму у Великій Британії

Гауляйтер окупованої частини Херсонської області Сальдо, будучи під санкціями, відкрив у Великій Британії зернову компанію. Про це пише The Guardian.

Компанія Grainholding зі статутним капіталом в 1 млн фунтів займається вирощуванням та продажем зерна та оформлена на ім'я Сальдо. Фірму колаборант відкрив восени 2022 року, коли вже п'ять місяців перебував під західними санкціями.

Володимир Сальдо, сумнозвісна маріонетка кремля в Херсоні, значиться власником британської компанії. Уряд Великобританії зробив посилення економічного тиску основною частиною своїх спроб закінчити війну путіна в Україні.

Але минуло більше року після вторгнення, а пропозиції, згідно з якими заснування компаній у Великій Британії вважатиметься злочином для осіб, які перебувають під санкціями, ще не стали законом.

У червні 2022 року уряд заморозив будь-які британські активи, якими володіє Сальдо, і заборонив йому в'їзд до країни. Британські чиновники звинувачують його у «просуванні політики та дій, які дестабілізують Україну та підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету чи незалежності України».

Проте з листопада він значиться як власник британської компанії з адресою в районі Хаттон Гарден у центрі Лондона.

Як писав AgroPolit.com, постраждалим від війни аграріям пропонують юридичну підтримку. Також капітан російського судна вивозив награбоване в Україні зерно.

в