27 квітня 2023, 15:48, Земля

Державний контроль за використанням та охороною земель: в Держгеокадастрі розповіли, як він працює

У рамках проекту USAID в Україні провели тренінг, присвячений державному контролю за охороною та використанням земель, які відносяться до територіальних громад. Про це повідомили у Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Учасниками тренінгу стали 289 посадовців місцевого самоврядування, які представляють 90 територіальних громад Закарпатської, Рівненської, Волинської, Житомирської, Одеської та Полтавської областей.

На тренінгу представників міських, сільських та селищних рад ознайомили з алгоритмом дій при прийнятті рішення про державний контроль за використанням земель.

Відповідне рішення зобов’язує означених осіб:

  • за місяць призначити державних інспекторів з контролю за використанням та охороною земель;
  • за десять днів поінформувати Держгеокадастр про призначення державних інспекторів.

Виконавчі органи на місцях мають розпочати державний контроль через 30 днів після того, як Держгеокадастр отримає відповідну інформацію.

Директор Департаменту контролю за використанням та охороною земель Держгеокадастру Тарас Гаращенко розповів, що в Україні вже 24 громадам надали відповідні повноваження. В них призначили 41 інспектора.

Як писав AgroPolit.comСвітовий банк, МВФ та ЄБРР закликали зупинити фінансування українських агрохолдингів. Також ми повідомляли, як відбуваються земельні відносини під час воєнного стану.

в