27 квітня 2023, 08:30, Інвестиції

Аграрні асоціації Італії допоможуть відродити сільське господарство в Україні

Всеукраїнська Аграрна Рада та аграрні асоціації Coldiretti і Filiera Italia підписали меморандум про співпрацю. Про це розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Документ передбачає надання Україні допомоги у відновленні постраждалої від війни сільгосптехніки та розмінуванні земель сільськогосподарського призначення. Крім того, співпрацю планують налагодити при виробництві біоенергетики, використанні новітніх технологій в обробки полів та вирощуванні сільськогосподарських культур.

Зазначимо, що Coldiretti об'єднує 1,6 млн аграріїв і включає абсолютну більшість компаній, які працюють в італійському аграрному господарстві.

Італія – це країна з найбільшою доданою вартістю у сільському господарстві в Європі. Італійські напрацювання у розвитку глибокої переробки в агропромисловому комплексі − вражають. Україні необхідний такий досвід, він стане важливим кроком у відновленні всього агросектору», − сказав Денис Башлик.

Голова Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун сказав, що підтримка міжнародних партнерів – представників аграрного бізнесу, − для українських аграріїв надзвичайно важлива.

 

Як писав AgroPolit.com, експортно-кредитне агентство отримало державні гарантії. Також постраждалим від війни аграріям пропонують юридичну підтримку

в