26 квітня 2023, 14:56, Харчова безпека

Канада хоче збудувати елеватори в Польщі для українського зерна

Канадські парламентарі розробляють варіанти допомоги українським аграріям, серед яких є пропозиція побудувати в Польщі елеватори для українського зерна. Про це повідомляє National Newswatch.

Є багато способів, за допомогою яких Канада може допомогти Україні впоратися з проблемами аграрного виробництва та продовольства, які виникають у зв’язку з російським нападом

Сільськогосподарський комітет Палати громад працює над звітом про те, як Канада може допомогти Україні, який буде представлений на розгляд Палати громад восени. Це підтвердив голова комітету Коді Блуа.

Рекомендації, які містяться у звіті комітету про глобальну продовольчу безпеку, закликають до допомоги в інфраструктурі та сховищах для захисту врожаю зерна в Україні, доки його не можна буде експортувати.

Канада може співпрацювати зі своїми союзниками, щоб допомогти зберегти 22 мільйони т зерна, забезпечивши до вересня варіанти тимчасового зберігання, наприклад пластикові мішки для зерна для фермерів, щоб запобігти втраті цьогорічного врожаю. Країна також може допомогти у будівництві зерносховищ у Польщі на кордоні.

Обладнання для обробки зерна збільшить і прискорить транспортування зерна з українських залізничних мереж до європейських.

Як писав AgroPolit.com, Туреччина запроваджує мито на зерно. Також перебої з зерновим експортом впливають на курс долара.

в