25 квітня 2023, 16:53, Держпідтримка

Експортно-кредитне агентство отримало державні гарантії

Кабмін активізував роботу Експортно-кредитного агентства, надавши йому державні гарантії для активнішої підтримки українських експортерів. Про це розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Хочемо, аби якомога більше українських бізнесів експортували свою продукцію за кордон. Більше того, ми бачимо, що запит від бізнесу існує, але багатьом підприємствам не вистачає ресурсів і потрібна державна підтримка», — сказав Денис Шмигаль.

Він додав, що прийняте рішення повинно підвищити конкурентоспроможність українських товарів, а також послуг, які надають в нашій країні. Крім того, воно, на думку прем’єра, має сприяти швидшому відновленню української економіки.

Зазначимо, що Експортно-кредитне агентство являє собою уповноважене урядом агентство. Його мета полягає у підтримці і стимулюванні експорту товарів та послуг українського походження.

Установа займається захистом експортерів України від ризику неплатежів, а також фінансових втрат, які пов'язані з виконанням контрактів ЗЕД. Крім того, Експортно-кредитне агентство надає інструменти для управління фінансовими потоками, а також посилення кредитної політики українських експортерів.

Як писав AgroPolit.comДенис Шмигаль пообіцяв збільшити держпідтримку агросектору. Також аграрії можуть подавати заявки на отримання міжнародних грандів  до 10 березня.

в