25 квітня 2023, 09:47, Тваринництво

В Україні вводять нові правила підвищення кваліфікації ветеринарів

Уряд затвердив постанову з новими правилами післядипломної освіти фахівців в сфері ветеринарної медицини. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

Документ називається «Положення про післядипломну освіту та інші форми підвищення кваліфікації спеціалістів ветеринарної медицини».

Згідно з новими правилами:

  • підвищення кваліфікації спеціалістів проводиться мінімум однин раз на п’ять років;
  • врегульовано питання з нарахуванням кредитів Європейської кредитної трансферно-накопичувальної системи для представників ветеринарної медицини;
  • визначено документи, які видають за результатами стажування та підвищення кваліфікації;
  • затверджено критерії для визначення закладів післядипломної освіти, які будуть проводити підвищення кваліфікації представників ветеринарної медицини;
  • встановлено порядок стажування спеціалістів, а також затверджено форми для індивідуального плану стажування.

Це ще один крок для підвищення рівня фахівців нашої ветеринарної медицини до стандартів ЄС. Завдяки новим правилам, фермери користуватимуться послугами ветеринарів з відповідним сертифікатом про підтвердження європейського рівня знань», — зазначив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький. 

Як писав AgroPolit.com, постраждалим від війни аграріям пропонують юридичну підтримку. Також ООН хоче передати надлишки українського зерна з ЄС до найбідніших країн.

в