25 квітня 2023, 08:30, Фінанси

Постраждалим від війни аграріям пропонують юридичну підтримку

У аграріїв, які постраждали від війни, з’явилася можливість безкоштовно отримати юридичні консультації в індивідуальному порядку, а також допомогу з документуванням збитків. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Відповідну допомогу фінансуватимуть за рахунок програми USAID з аграрного та сільського розвитку. Скористатися підтримкою можуть фермери, які постраждали від тимчасової окупації рф або бойових дій.

Юристи готові допомогти аграріям сформувати доказову базу, що стосується злочинів проти господарств. Програма USAID АГРО запрошує до співпраці у цій сфері юридичні компанії, правозахисні організації, а також українські неурядові організації.

Юридичні компанії та правозахисні організації, з якими укладуть контракт, надаватимуть безкоштовну експертну та консультаційну підтримку представникам постраждалих аграрних підприємств з вирішенням проблем, пов’язаних з бойовими діями або тимчасовою окупацією.

Їм доведеться захищати права та активи аграрних підприємств, а також допомагати з відновленням роботи на звільнених від окупантів територіях. Програму USAID з аграрного і сільського розвитку фінансує Агентство США з міжнародного розвитку.

Як писав AgroPolit.com, аграрний міністр попросив допомоги в розмінуванні земель у країн G7. Також основні аграрні ресурси виділять на розмінування та підтримку фермерів.

в