24 квітня 2023, 14:51, Тваринництво

В Україні прогнозують збільшення об’ємів виробництва м'яса птиці

За попередніми прогнозами, у 2023 році в Україні виробництво м'яса птиці має вирости до 1,7 млн т, перевищивши минулорічні показники на 1,1%. Про це розповів директор Національного наукового центру Інститут аграрної економіки Юрій Лупенко.

«Таке зростання очікується на тлі суттєвого зменшення цього виду продукції – майже на 8% – у 2022 році переважно внаслідок воєнних дій в Україні», – зазначив Юрій Лупенко.

В той же час, зменшення виробництва експерт прогнозує для продукції інших видів. Найбільше падіння очікується по вівчарству. За прогнозами експертів, виробництво вовни зменшиться на 30%.

В Інституті аграрної економіки вважають, що зменшення обсягів виробництва також торкнуться продукції вирощування свиней та великої рогатої худоби, а також яєць і молока.

За основними продуктами воно збережеться на передвоєнному рівні, склавши від двох до трьох відсотків. До основних продуктів експерти відносять м'ясо свиней, яйця та молоко. Виробництво продукції, пов’язаної з вирощуванням великої рогатої худоби очікує падіння майже на 12%. За прогнозом експертів, сумарне виробництво продукції тваринництва впаде на 2,2%, порівняно з 2022 роком. Такий показник експерти вважають скоріше позитивним сигналом, бо він близький до довоєнних тенденцій.

Як писав AgroPolit.comІрак хоче закуповувати в Україні зерно, яйця, м'ясо та солодощі. Також в Україні діють нові вимоги щодо виробництва м'яса.

в