19 квітня 2023, 15:04, Логістика/Техніка

Нова пошта не буде відправляти продукти до Європи

Нова пошта тимчасово припинила прийом харчових продуктів у відділеннях, які потрібно відправити до країн Європейського Союзу. Про це повідомили у прес-службі компанії.

«Уряд Польщі ввів тимчасові обмеження на імпорт та транзит низки продовольчих товарів з України — цукру, зернових, кондитерських виробів, фруктів, овочів, переробленої плодово-овочевої продукції тощо. Тому Нова пошта тимчасово не приймає продукти в складі міжнародних посилок, які направляються в ЄС», — йдеться в повідомленні.

Компанія пообіцяла вточнити терміни відновлення таких відправок, коли від урядів України та Польщі надійдуть додаткові роз’яснення з цього приводу. Нагадаємо, що Польща до 30 червня заборонила ввезення з України зерна, а також іншого продовольства. Заборону розповсюдили і на транзит агропродукції до інших країн.

Єврокомісія заявила, що збільшить підтримку фермерів з п’яти країн, що пов’язано з проблемою експорту українського зерна. Віце-прем'єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко повідомила, що українську аграрну продукцію будуть знову перевозити транзитом територією Польщі. Таку заяву вона зробила після переговорів з українськими партнерами у Варшаві.

Як писав AgroPolit.com, Болгарія ввела заборону на імпорт українського продовольства. Також Євросоюз стримав інфляцію завдяки українській агропродукції.

в