16 квітня 2023, 11:05, Торгівля

Експерт спрогнозував зміну цін на фрукти в Україні

Через окупацію рф частини Запорізької та Херсонської областей, в Україні виникли проблеми з постачанням фруктів, навіть в 2023 році ціни на них залишаться високими, хоча дефіциту не буде. Про це розповів аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопко у коментарі РБК-Україна.

За його словами, несприятливі погодні умови призвели до збільшення витрат на вирощування полуниці. Експерт підкреслив, що це вплине на ціну. На початок травня, за словами експерта, почнеться сезон улюбленої ягоди серед українців.

Максим Гопко розповів, що черешня на ринку цього року вітчизняна та імпортна. Він пояснив це тим, що галузь розвивається у Одеській та Чернівецькій областях, замість Дніпропетровської та Запорізької.

Щодо прогнозу цін на цей вид кісточкових, то це важко спрогнозувати, оскільки все залежить від погодних умов другої половини весни», — розповів Максим Гопко.

Експерт висказав сподівання, що ситуація з кавунами стане кращою влітку нинішнього року. Слід відзначити, що за офіційною інформацією, у березні базова інфляція підвищилася до 1,5%. У лютому її показник складав 0,5%. Інфляція позначилася на цінах. Базова інфляція у річному вимірі знизилася, склавши 20,1%.

Як писав AgroPolit.com, в Україні почалося зниження цін на яйця. Також в Україні за останній місяць піднялися ціни на м’ясо свиней.

в