15 квітня 2023, 13:09, Торгівля

В Україні почалося зниження цін на яйця

В Україні за останній тиждень ціна на яйця знизилася на 7% і її падіння продовжиться в подальшому. Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Зараз, порівняно з минулим роком, відносно високими залишаються ціни на молочні продукти та свинину. Однак ціна на яйця, навіть після останнього падіння, перевищує показники минулого року майже в два рази.

Тарас Висоцький пояснив, що ціна яєць залежить від інфляції, також на неї впливає енергетична криза і руйнування російськими окупантами великих птахофабрик. Росіяни знищили і найбільше таке підприємство в Україні, що знаходилось в Чорнобаївці.

Перший заступник міністра підтвердив, що суттєво подорожчали молочні продукти, борошно та свинина. Посадовець додав, що птахівництво в Україні поступово відновлюється, що повинно вплинути на стабілізацію цін на яйця і м'ясо птиці.

Свинина подорожчала  на 30-35%. Борошно — менше,  ніж на 10%. Молочні продукти –  до 10%.  Після Великодня очікується певне здешевлення продуктів. Протягом останнього тижня ціна на яйця вже впала на 7%, і ця тенденція продовжуватиметься. Падіння ціни  на м'ясо не буде сильним — на 5-7% ближче до кінця весни», — розповів Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, в Україні за останній місяць піднялися ціни на м’ясо свиней. Також більшість аграріїв минулого року опинилися в мінусі.

в