13 квітня 2023, 14:43, Рослинництво

В Україні у 2023 році зрошувати планують 147 тис. га сільгоспугідь

В Україні цьогоріч планують зрошувати землі загальною площею 147 тис. га. Про це повідомив перший заступник голови Державного агентства меліорації та рибного господарства Тарас Кот.

На початок квітня сім організацій Держрибагентства готуються до поливного сезону. Їх географічний розподіл виглядає так:

  • Одеська область – 5,
  • Миколаївськая область – 1,
  • Запорізька область – 1. 

На зрошувальних системах встигли підготувати: 131 насосну станцію, 309 км каналів, 340 км трубопроводів. Крім того відремонтували 330 гідротехнічних споруд та 448 насосних агрегатів. Держрибагентство звернулося до енергопостачальних організацій та обласних військових адміністрацій за наданням належного електропостачання на зрошувальні насосні станції.

В Одеській області вже здійснено подачу води на зрошення на площі понад 1200 га. Крім того, на деокупованій території у Бериславському районі Херсонщини триває підготовка до зрошувального сезону Лиманецької зрошувальної системи загальною площею близько 1,5 тис. га – ремонтуються канали та трубопроводи, готуються до роботи насосні станції, розпочато роботу щодо укладання договорів із сільгоспвиробниками», — сказав Тарас Кот.

Як писав AgroPolit.com, на українські ринки повернуться херсонські кавуни. Також більшість аграріїв минулого року опинилися в мінусі.

в