13 квітня 2023, 13:53, Рейдерство

У колишнього нардепа Новинського заарештували майна на 3,5 млрд

Суд арештував майно колишнього нардепа та підсанкційного олігарха Вадима Новинського, вартість якого сягає 3,5 млрд грн. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Відомо, що у список заблокованих активів потрапили корпоративні права на 30 газових свердловин, на яких видобувають блакитне паливо у промислових обсягах, а також 40 українських підприємств.

Правоохоронці повідомили, що для уникнення санкцій РНБО Вадим Новинський робив спроби перереєстрації індустріальних об'єктів на афілійовані комерційні структури. З цією метою він залучив підконтрольних державних реєстраторів та приватних нотаріусів.

Міністерство юстиції на даний момент встигло скасувати незаконні дії реєстраторів, які стосуються низки підприємств фігуранта. Оперативники Служби безпеки України обшукали офіси підприємств. Також обшуки пройшли за місцями проживання та роботи фігурантів. У них виявили прокремлівську релігійну літературу, печатки компаній-нерезидентів, а також документи.

Слід зазначити, що санкції проти Вадима Новинського запровадив президент Володимир Зеленський у 2022 році. Їх посилили у січні 2023 року. Відповідно до указу президента, строк дії санкцій – п’ять років.

Як писав AgroPolit.com, у Києві чоловік продавав неіснуючу агротехніку. Також Росіяни змушують українських фермерів на окупованих територіях віддавати зерно.

в