13 квітня 2023, 12:54, Ліс

Окупанти варварські вирубують ліси на зайнятих територіях України

Під час захоплення українських територій, російські окупанти, викрадали не тільки зерно, але й деревину, незаконно вирубуючи ліси. Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на коментарі неназваних українських чиновників та данні Maxar.

За даними видання, зрубані дерева російські окупанти використовували для комерційних цілей, а також укріплення своїх позицій. У Державному агентстві лісових ресурсів України заявили, що зафіксували випадки незаконної вирубки лісу у Сумській, Київській, Харківській областях і на півдні країни.

Відомо, що найбільше окупанти вирубували ясен, граби, сосни та дуби. Видання оприлюднило знімки Таврійського лісу у Херсонській області через місяць та рік після початку повномасштабної війни рф проти України.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр нещодавно повідомила, що російські підприємства від початку окупації розпочали заготівлю лісу в Херсонській та Запорізькій областях, а також на інших тимчасово окупованих територіях України.

Заступниця міністра підкреслила, що російські окупанти по-варварськи і неконтрольовано вирубують ліси. Ганна Маляр додала, що разі продовження такої практики, вона неминуче стане причиною катастрофічних екологічних наслідків.

Як писав AgroPolit.com, окупанти перетворюють порт Маріуполя на хаб для вивозу награбованого зерна. Також Україна буде самостійно виробляти техніку для гуманітарного розмінування.

в