12 квітня 2023, 18:14, Торгівля

У Польщі поліція завадила акції протесту фермерів

Польські аграрії продовжують акції протесту, виступаючи проти експорту продукції з України. Про це повідомляє RMF24.

За даними видання, поліція запобігла акції протесту аграріїв, які мали перекрити гілку широкої колії, через яку зерно з України надходить до Польщі. Раніше аграрії відмовилися від планів блокувати польсько-український прикордонний перехід у Дорогуську. Керівники сільськогосподарських організацій не вірять обіцянкам нового міністра сільського господарства зупинити приплив українського зерна до Польщі.

Аграрії мали приєднатися до акції протесту та перекрити залізничну гілку широкої колії, через яку зерно з України надходить до Польщі. Протест заявлено на сім днів, але аграрії готові його продовжити.

Акція протесту не відбулася. Поліція перекрила шляхи. На місці з'явилися кілька поліцейських машин, з яких вийшли кілька десятків людей у формі. До них приєдналися прикордонники та залізничники. Організатори акції закликали фермерів у всій країні «захищати польську їжу».

План нового міністра сільського господарства Польщі Роберта Телуса ґрунтується на заяві України про швидке припинення транспортування зерна до Польщі. Коли будуть подробиці, невідомо.

Як писав AgroPolit.com, позиція Польщі по українському експорту залежить від місцевих виборів. Також посол з особливих доручень МЗС України закликала вирішити проблеми з експортом зерна через Польщу вже зараз.

в