11 квітня 2023, 18:02, Політика

Посол з особливих доручень МЗС України закликала вирішити проблеми з експортом зерна через Польщу вже зараз

Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Ольга Трофімцева розповіла, що рішення польської влади про суттєве обмеження експорту українського зерна не було для неї несподіваним, але з партнерами треба надалі продовжувати діалог з цього питання. Про це представниця МЗС сказала в інтерв’ю Latifundist.com.

«Сказати, що для мене особисто це рішення було несподіванкою — перебільшення. Але я б не стала драматизувати ситуацію. Ми чудово знаємо, що наші профільні міністерства і, зокрема, Мінагрополітики, постійно знаходяться у діалозі з польськими колегами ще з початку фермерських протестів. Тим не менш, тут дійсно потрібно досить системно пропрацьовувати ці питання», – сказала Ольга Трофімцева.

Вона підкреслила, що Україні треба зараз вирішувати такі проблеми з партнерами, бо до перемоги України у війні і вступу до Європейського Союзу, вони вже мають бути узгоджені з партнерами.

Ольга Трофімцева нагадала, що треба уникнути протиріч як з сусідами України, так і з великими виробниками аграрної продукції в ЄС.

Можливо, буде правильніше вже зараз починати цю роботу, щоб не закладати камінь розбрату на самому початку нашого шляху до ЄС», – підсумувала Ольга Трофімцева.

Як писав AgroPolit.com, в Польщі оголосили про вирішення проблеми українського зерна. Також новопризначений міністр аграрної промисловості Польщі хоче посилити контроль над українським зерном.

в