11 квітня 2023, 16:53, Земля

Законопроєкт про регулювання підприємницької діяльності враховує гарантії для аграріїв, – заступниця міністра

У законопроєкті «Про особливості регулювання підприємницької діяльності у перехідний період» (№6013) збережено всі гарантії для аграрних господарств. Про це розповіла заступниця міністра аграрної політики та продовольства України Людмила Шемелинець.

У перехідний період законопроєкт пропонує:

  • кредитори при реорганізації не можуть вимагати відшкодування збитків і виконання зобов’язань;
  • фермерське господарство може використовувати ліцензії, а також інші дозвільні документи до закінчення їх дії;
  • право постійного користування ділянками землі, набуте підприємствами в момент вступу в дію закону, переходить до правонаступника – господарського товариства.
  • реєстраційні дії, що стосуються перетворення фермерського господарства у господарське товариство проводяться безоплатно, як і адміністративні послуги з переоформлення дозвільних документів.

У законопроекті визначені перехідні положення, які гарантують  фермерським господарствам безболісний перехід до нової організаційно-правової форми. Протягом 5 років з дня набрання чинності закону фермерські господарства матимуть можливість прийняти рішення щодо перетворення в господарські товариства або об'єднання з іншими», — підкреслила Людмила Шемелинець.

Як писав AgroPolit.com, Кабмін закликали якнайшвидше передати меліоративні системи Державному агентству меліорації. Також законопроєкт про передачу державних земель Фонду держмайна пропонують направити на друге читання

в