10 квітня 2023, 14:49, Торгівля

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради розповів, що буде з цінами після свят

Цього року перед великодніми святами ціни на деякі продукти зросли у декілька разів, але невдовзі вони різко впадуть. Про це в ефірі каналу 1+1 повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

Він підтвердив, що вартість великоднього кошика зросла на 24,4%, порівняно з торішніми даними.  Експерт спрогнозував, що ближче до кінця квітня і травня почнуть дешевшати овочі в Україні. Це пов’язано з їх появою на відкритому ґрунті. Ціни на цибулю, які зараз досягають рекордного рівня, теж мають впасти.

 

 

Після Великодня ми бачитимемо зниження цін на низку продуктів. Яйця повинні подешевшати, бо вже такого піку ажіотажності не буде. Тим більше, ми переходимо в теплу пору року, тому виробництво яєць збільшуватиметься. Пройдемо Великдень — потихеньку в нас ціна падатиме», — сказав Денис Марчук.

Слід зазначити, що в Україні ціни на цибулю стали рекордними з осені минулого року. Серед основних причин такого зростання експерти тоді називали відключення електроенергії.

За кілограм цибулі сьогодні в супермаркетах та на ринках доведеться заплатити у межах 52 – 58 грн/кг. Деякі експерти не виключають, що до травня цей продукт подорожчає ще на 30%. Однак в лютому імпорт цибулі до нашої країни піднявся у 2,5 рази.

Як писав AgroPolit.com, Україна суттєво зменшила імпорт свинини. Також українські тепличні комбінати намагаються заробити на святкових огірках.

в