10 квітня 2023, 09:26, Логістика/Техніка

Україна буде самостійно виробляти техніку для гуманітарного розмінування

В Україні планують взятися за власне виробництво обладнання, необхідного для гуманітарного розмінування територій. Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін у Telegram.

Він розповів, що Мінстратегпром відповідатиме за запуск виробництва обладнання та техніки для гуманітарного розмінування. Олександр Камишін додав, що такі повноваження відповідають оновленій державній політиці в цій галузі. На думку міністра, в Україні достатньо кваліфікованих виробників, що зможуть виготовляти відповідну техніку.

 

На жаль, проблема з гуманітарним розмінуванням залишатиметься актуальною для нашої країни на роки. Але це і можливість для наших виробників освоїти виробництво такої техніки та обладнання. Зараз — для своєї країни, а колись — і для інших країн, — зазначив Олександр Камишін.

В Міноборони України раніше заявили, що для більш швидкого розмінування території України, слід залучити вітчизняних виробників. З цього питання перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк провів нараду з підприємцями, представниками відомств та міністерств. Він підкреслив, що робота над організацією виробництва відповідного обладнання в Україні вже розпочата.

Як писав AgroPolit.com, окупанти знищили аграрної техніки в Україні на $4,2 млрд. Також Денис Шмигаль оголосив вартість повного розмінування земель України

в