9 квітня 2023, 11:34, Рослинництво

Імпорт зерна з України до Польщі припинено як мінімум до липня

Імпорт зерна з України до Польщі буде тимчасово припинено щонайменше до липня. Про це повідомив TVP Info заступник міністра сільського господарства Польщі Януш Ковальський.

«Євросоюз нічого не зробив для допомоги польським фермерам та ефективності. Однак перші години роботи нового міністра пана Роберта Телуса за підтримки і прем'єр-міністра, і президента, бо це також стало результатом переговорів із президентом Зеленським, показали, що ми можемо налагодити зв'язок з Україною і призупинити імпорт як мінімум до липня», — сказав Януш Ковальський.

Він підкреслив, що «будь-яка передача повноважень ЄС закінчується такими кризами».

Жодної реакції з боку Урсули фон дер Ляйєн, жодної реакції з боку Європейської комісії. Я вважаю – це моя думка – що Єврокомісія, особливо Німеччина та Франція, Франція, природно проросійська, були зацікавлені у тому, щоб підкласти міну під польсько-українські відносини», – сказав Януш Ковальський.

За його словами, першим кроком має стати польсько-українська угода щодо зерна і мито має бути введене на всю сільськогосподарську продукцію з України. Це, на його думку, дозволить захистити польське сільське господарство. Януш Ковальський додав, що Польща допомагає Україні, але має бути транзитною країною.

Як писав в Польщі оголосили про вирішення проблеми українського зерна. Також імпорт українського зерна до Польщі тимчасово припинено.

в