8 квітня 2023, 13:19, Політика

Українські тепличні комбінати намагаються заробити на святкових огірках

Українські тепличні комбінати перед Великоднем підвищили ціни на огірки. Про це пишуть аналітики EastFruit.

За даними експертів, за поточний тиждень ціна тепличних огірків в Україні у середньому зросла на 15%. Зараз українські тепличники відвантажують гладкий огірок за ціною не менше 115 – 130 грн/кг.

Ціна горіхового огірка складає від 140 до 160 грн/кг. Постачання імпортної продукції, за словами аналітиків, суттєво впало. Справа в тому, що в країнах-імпортерах спостерігається зростання цін, що пов’язано з несприятливими погодними умовами.

Зараз тепличний огірок в середньому коштує в Україні у 1,6 рази більше, ніж у квітні 2022 року. Багато учасників ринку не виключають, що після свят ціна на продукцію різко обвалиться.

Слід додати, що індекс інфляції в нашій країні, за офіційними даними, у лютому сповільнився і складає 24,9%. За рік найбільше подорожчали харчові продукти, продемонструвавши зростання у 31,8%.

Підвищити ціну на тепличний огірок виробникам вдалося завдяки підвищеному попиту на цю продукцію напередодні свята Великодня. Також підтримку цін надає загальне скорочення пропозиції на ринку, оскільки через похмуру та дощову погоду збори врожаю в тепличних комбінатах помітно скоротилися», — зазначили експерти.

Як писав AgroPolit.com, Україна суттєво зменшила імпорт свинини. Також у Раді оголосили, що буде з цінами на овочі та запасами продуктів в країні.

в