7 квітня 2023, 18:01, Торгівля

Імпорт українського зерна до Польщі тимчасово припинено: транзит збережуть

Польща тимчасово припиняє закупівлю зерна з України, оскільки через імпорт спостерігаються проблеми з ціною продукції на внутрішньому ринку. Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус, повідомляє Polskie Radio.

Заяву Телус зробив після переговорів у Дорохуську, підкресливши, що українська сторона погодилася з польськими пропозиціями щодо перевезення зерна через Польщу. За його словами, Україна запропонувала поки що зберегти лише контрольований транзит зерна через Польщу.

Роберт Телус разом із заступником голови міністерства Рафалом Романовським вирушили на польсько-український кордон. На місці міністр сільського господарства України Микола Сольський представив їм пропозиції щодо ввезення продукції через східний кордон.

Українська сторона виступила з пропозицією на якийсь час сильно обмежити, а зараз навіть повністю припинити надходження зерна до Польщі. Про транзит не йдеться — він дуже уважно контролюватиметься, — заявив після переговорів Роберт Телус.

Він подякував міністру аграрної політики та продовольства України Миколі Сольському за готовність спільно вирішувати проблему на ринку зерна. Роберт Телус додав, що обидва міністри зустрінуться окремо для підписання узгодженого сьогодні документу.

Як писав AgroPolit.com, роботу зернового коридору на прийом українських суден поновлено. Також новопризначений міністр аграрної промисловості Польщі хоче посилити контроль над українським зерном.

в