6 квітня 2023, 09:45, Рослинництво

Проблему українського зерна у Польщі буде вирішено – Володимир Зеленський

Україна та Польща знайшли рішення у питанні експорту українського зерна через територію Польщі. Про це заявив президент України Володимир Зеленський після зустрічі з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким – передає Інтерфакс-Україна.

Слід відзначити, що раніше уряди Румунії та Польщі оголосили, що попросять Європейську комісію про створення механізмів для уникнення демпінгу цін, який шкодить місцевим фермерам. Також польські фермери перед офіційним візитом Зеленського до Варшави почали погрожувати його зірвати.

Ми обговорювали питання наших фермерів – польських та українських. Ми знайшли вихід, я вважаю, що найближчими днями тижня ми остаточно вирішимо всі питання, тому що не може бути якихось складнощів між такими близькими партнерами та реальними друзями як Польща та Україна, — сказав Зеленський.

 

Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда також разом взяли участь в українсько-польському бізнес-форумі. Метою цього заходу заявлене зміцнення економічних зв'язків двох держав. Президент України під час бізнес-форуму наголосив, що після української перемоги у війні, обидві держави «чекає велике майбутнє у розвитку економіки».

Як писав AgroPolit.com, протестуючі польські фермери можуть перебувати під впливом рф. Також міністр сільського господарства Польщі залишив посаду.

в