5 квітня 2023, 18:13, Земля

Протестуючі польські фермери можуть перебувати під впливом рф – експерт

Об’єднання польських фермерів «Ошукане село» може мати зв’язки з проросійськими силами. Саме ця група аграріїв виступає проти ввозу зерна з України. Про це повідомив засновник Центру досліджень сучасного середовища безпеки Міхал Марек.

За його словами, спільнотою «Ошукане село» дуже цікавляться люди, пов'язані із Конфедерацією Польської Корони. Вони відомі антиукраїнською позицією. Слід відзначити, що саме фермери з «Ошуканого села» погрожували зірвати офіційний візит до Польщі президента України Володимира Зеленського.

Міхал Марек назвав отриману інформацію «досить тривожною», на тлі активізації проросійських сил у Польщі. Експерт зазначив, що така активізація спостерігається протягом кількох останніх місяців і, серед іншого, пов’язана з передвиборною кампанією.

Експерт додав, що візит президента Зеленського може викликати підвищену активність зазначених груп. Члени таких об’єднань виступають за зближення з рф, тому, на думку аналітика, можуть домагатися знецінення іміджу президента України і важливості візиту.

Прибічники росії роблять все можливе, щоб переконати громадян Польщі у тому, що підтримка України не в їх інтересах. Об’єднанню польських фермерів вдалося домогтись посилення прикордонного контролю для української продукції.

Як писав AgroPolit.com, міністр сільського господарства Польщі залишив посаду. Також в МЗС України відреагували на протести польських фермерів

в