5 квітня 2023, 15:41, Рослинництво

Російські окупанти роздерибанили велику українську аграрну компанію на Донеччині

Активи української компанії, що займається рослинництвом і тваринництвом HarvEast у Донецькій області привласнили російські окупанти, передавши одному з олігархів, сину колишнього міністра сільського господарства рф Олександра Ткачьова. Про це розповів генеральний директор HarvEast Дмитро Скорняков в ексклюзивному інтерв’ю Latifundist.com.

 

 

 

Наші активи там роздерибанили. Частину привласнили ватажки «ДНР», а частину — росіяни. Точної інформації щодо того, кому належать активи, у мене немає. За чутками, можливо сину Ткачьова, – сказав Дмитро Скорняков.

За його словами, коли окупанти покинули правобережжя Херсонської області, вони почали вивозити техніку з донецьких активів компанії. Дмитро Скорняков додав, що останнім часом, у окупантів зник смак до активів сільського господарства на території Донбасу.

Аграрій зізнався, він не вірив, що у його близькому оточені опиняться люди, які будуть здатні на співпрацю з ворогом, але такі були, навіть у топ-менеджменті. Серед колаборантів, за словами Скорнякова, є ті, хто повірив в обіцянки рф, але зазвичай це люди, які не думають про довгострокову перспективу, а просто хочуть напхати кармани грошима. Бізнесмен підкреслив, що перервав всі контакти з такими людьми після 24 лютого.

Як писав AgroPolit.com, генеральний директор Агроспейс загинув на війні. Також рф хоче постачати в КНДР продовольство в обмін на зброю.

в