4 квітня 2023, 11:10, Політика

Жінкам – фермерам платять менше, ніж чоловікам

У сільській місцевості в середньому жінкам платять на 15% меншу зарплатню, ніж чоловікам за аналогічну роботу. Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Людмила Шемелінець.

 

 

 

 

 

За даними Державної служби статистики України на 1 січня 2022 року чисельність сільського населення – 12,5 млн. осіб, серед яких 6,5 млн. або 52% – жінки. Більшість із них поєднують найману працю із сільськогосподарською на своїх земельних ділянках. Тому через низку факторів жінкам важко реалізувати себе у професійній сфері, – зазначила Людмила Шемелинець.

За її словами, 37% жінок, які живуть у селах, ведуть економічну активність, займаючись найманою роботою, приватним підприємництвом або фермерством. У Мінагро зазначили, що зараз в Україні з'явився прошарок жінок-лідерів, які мешкають у сільській місцевості. За словами Людмили Шемелинець, йдеться про голів територіальних громад, педагогів, медиків та жінок-фермерів.

Вона розповіла, що Мінагрополітики приєдналося до проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні». У рамках проекту жінки – фермери можуть брати участь у тренінгах, присвячених підвищенню прибутковості та стійкості їхнього бізнесу.

Як писав AgroPolit.comСвітовий Банк хоче додатково підтримати аграріїв. Також Микола Сольський вимагає захистити аграріїв від дії закону про колабораційну діяльність.

в