3 квітня 2023, 18:24, Рослинництво

Один із найбільших світових трейдерів припиняє експортувати російське зерно

З 1 липня французький трейдер під назвою Louis Dreyfus Company вирішив припинити експорт зерна з рф. Про це повідомляє Економічна правда посилаючись на російські ЗМІ.

За даними джерела, компанія планує передати російський бізнес та зернові активи новим власникам. У Мінсільгоспі рф вже встигли сказати, що зникнення трейдера на динаміці експорту і обсягах не позначиться.

Зазначимо, що Louis Dreyfus Company – це французька фірма, яка займається сільським господарством, харчовою промисловістю, міжнародними перевезеннями та фінансами. Компанія володіє та керує хедж-фондами, океанськими суднами, розвиває та експлуатує телекомунікаційну інфраструктуру, а також займається розвитком, управлінням та володінням нерухомістю.

Louis Dreyfus Company є однією із чотирьох компаній, які домінують у світовій торгівлі сільськогосподарськими товарами. Компанії належать 10% світових торгових потоків сільськогосподарської продукції. Вона є найбільшим у світі трейдером бавовни та рису.

За деякими даними, Louis Dreyfus Company також стала другим за величиною гравцем на світовому ринку цукру. Головний офіс компанії знаходиться в Роттердамі, Нідерланди.

Як писав AgroPolit.com, рф хоче постачати в КНДР продовольство в обмін на зброю. Також рф продовжує спекуляції з зерновою угодою.

в