3 квітня 2023, 12:50, Рослинництво

Ціни на овочі впадуть завдяки багатому врожаю – Тарас Висоцький

В Україні 2023 року прогнозують появу великого врожаю овочів, завдяки чому доступ до українських агропродуктів збільшиться. Про це на телемарафоні заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

 

 

 

Історично найбільшим промисловим кластером за останні десятиліття з виробництва цибулі, моркви була Херсонська та Запорізька області. На жаль, з початком повномасштабної війни, наприкінці лютого, не вдалося цю продукцію отримати українському споживачеві та також не встигли фермери в інших регіонах суттєво наростити, – сказав Тарас Висоцький.

Заступник міністра додав, що цього року аграрії встигли підготуватися, тож планують відновити вирощування овочів у тих місцях, де цього не робили останніми роками. Насамперед вони хочуть зосередити зусилля на овочах борщового набору, серед яких цибуля та морква.

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства наголосив, що українські овочі будуть продаватися набагато дешевше з урахуванням майбутнього врожаю, який зберуть наприкінці літа та восени цього року. Він додав, що повторення складної ситуації зими – весни цього року аграрії не очікують.

Як писав AgroPolit.com, посівні площі під соняшник, сою і ріпак збільшать на 10 – 15%. Також з відновленням українського органічного виробництва допоможе Швейцарія.

в