2 квітня 2023, 13:01, Тваринництво

Нерест: в Україні вводять обмеження на промислове риболовство

З 1 квітня в Україні вступає в дію щорічна нерестова заборона, яка поширюється на вилов та незаконний продаж риби. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня.

 

 

 

В період нерестової заборони необхідно максимально взяти під контроль водойми та пункти продажу, і не допустити порушення правил вилову водних біоресурсів. Це важливо для того, щоб в майбутні роки ми мали якісний вітчизняний продукт, який би забезпечував продовольчу та економічну безпеку країни. Для цього потрібні узгоджені спільні дії учасників процесу та контролюючих органів, — сказав Віталій Головня.

Термін дії відповідної заборони визначають окремо, в залежності в видів водойм та областей. У цей час вводиться заборона на підводне полювання, промислове рибальство, пересування моторних суден. Крім того, починає діяти посилений контроль за водозабірними спорудами.

У період нересту одна людина має право виловити три кг + одну шт. риби. Піймати її дозволяють на гачок (на рибалку не більше двох), або спінінгом, який має одну приманку. Риболовля повинна вестися з берега на відповідних ділянках, на яких не заборонено любительське рибальство. На зазначений час посилять контроль за дотриманням правил рибальства.

Як писав AgroPolit.com, у Верховній Раді підтримали законопроект про рибну реформу. Також війна в Україні вдвічі скоротила обсяги вилову риби.

в