31 березня 2023, 14:54, Земля

До посівної приєдналися всі області України: які результати

На контрольованій території України аграрії у всіх областях почали сівбу ярих культур. Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

За офіційною інформацією, аграрії у всіх категоріях господарств встигли засіяти 500 тис. га зерновими та зернобобовими культурами.

Розподіл їх виглядає наступним чином:

  • овес – 26,4 тис. га. 
  • горох – 57,7 тис. га;
  • ярий ячмінь –  307,4 тис. га; 
  • яра пшениця – 107,7 тис. га.

На Тернопільщині (94,7 тис. га), Вінниччині (74,3 га) та Хмельниччині (60,8 га) аграрії встигли посіяти найбільше зернобобових та зернових культур. За останній тиждень загалом встигли посіяти 207 тис. га зернобобових та зернових культур.

Лідером за показниками сільгосптоваровиробників стала Тернопільська область – 27,1 тис. га. Аграрії Черкащини, Хмельниччини, Тернопільщини, Рівненщини, Волині та Вінниччини вже розпочали сівбу цукрових буряків. Перше місце у відповідному рейтингу зайняли аграрії з Вінницької області. Їм вдалося досягти показника у 15,3 тис. га.

Активно поширюється і сівба соняшника. До цього процесу вже доєдналися аграрії Буковини, а також фермери з Хмельницької області та землероби, що представляють Одеський регіон.

Як писав AgroPolit.com, на сади і теплиці вже видали грантів на 489 млн грн. Також в Україні прогнозують задовільне завершення перезимівлі озимих.

в