29 березня 2023, 09:44, Торгівля

Францію, Британію та країни Близького Сходу закликають долучитися до зернової угоди

В Україні суттєво зменшилося вирощування зернових і це може мати негативний вплив на світовий ринок, тому ще більше країн повинні долучитися до зернової угоди. Таку заяву зробили в Українському союзі промисловців і підприємців (УСПП), пише Delo.ua.

 

 

 

 

 

Вперше за останні 50 років українське зерно не принесло фермерам прибуток. Всі фермери, що сіяли пшеницю, отримали збиток, відтак цьогоріч думають, сіяти чи ні. Тому ми сподіваємося, що ООН це розуміє. Окрім Туреччини, до активного лобіювання «зернової ініціативи» має долучитися і Франція. Зараз 10 франкомовних постколоніальних країн особливо потерпають від дефіциту продовольства, — йдеться в заяві УСПП.

Там також просять долучитися до зернової угоди Велику Британію, ОАЕ, Саудівську Аравію. В УСПП підкреслили, що зазначені країни особливо зацікавлені в продовольстві з України.

В Українському союзі промисловців і підприємців зазначили, що у 2023 році очікується менший глобальний врожай пшениці. Експерти прогнозують, що заможні країни зможуть відносно збалансувати це, але у бідних країнах виникатимуть значні проблеми. Особливо це стосується деяких південноамериканських країнах та Африканського континенту.

Як писав AgroPolit.com, Україна зможе створити зерновий хаб в Омані. Також зерновий ультиматум рф пов’язаний з контрнаступом ЗСУ 

в