28 березня 2023, 18:12, Харчова безпека

З відновленням українського органічного виробництва допоможе Швейцарія

Спеціалісти зі Швейцарії та України розробили план відновлення молочного та органічного секторів України, з подальшим їх розвитком. Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

 

 

 

 

 

Ми погодили основні напрямки спільної діяльності, глобальні цілі задля відновлення й підтримки органічного й молочного сектору. Наразі галузь показує негативну динаміку через війну, на її відновлення знадобиться не менше двох років. Проєкти підтримки органічного та молочного виробництва потребують ресурсів та часу, — зазначив Тарас Висоцький.

За його словами, саме зазначені сектори через війну суттєво постраждали.

План з відновлення передбачає:

  • вдосконалення української нормативно-правової бази, приведення її до стандартів ЄС,
  • збільшення на зовнішньому та внутрішньому ринках торговельних можливостей органічної продукції,
  • запуск сучасної системи контроль якості продукції.

На наступному кроці Україна та Швейцарія планують підписати відповідний спільний меморандум. Слід відзначити, що програма з підтримки молочного та органічного сектору розрахована на 4 роки. Співпраця між країнами відбувається в рамках проєкту Quality FOOD Trade Program.

Як писав AgroPolit.com, у Мінагро розповіли, чи адаптувалися аграрії до роботи в умовах воєнного стану. Також в Україні прискорили видачу грантів на сади та теплиці.

в