28 березня 2023, 16:28, Політика

У Українському Дунайському пароплавстві можуть відмовитись від пасажирського флоту

Зазвичай у квітні – травні починається навігація пасажирського флоту від Українського Дунайського пароплавства, але в умовах війни плани можуть бути скореговані. Про це повідомили у ПрАТ «Українське Дунайське Пароплавство».

 

 

 

 

 

«Молдавія» та «Україна» – у Лінці в очікуванні рішення щодо постановки на ремонт на завод ÖSWAG. Утримання суден на час стоянки становить близько 10 тис. євро на місяць на судно. Більш старі «Дніпро» та «Волга», які взагалі не користуються попитом у фрахтувальників, знаходяться в Ізмаїлі та використовуються як житло для наших приїжджих працівників, – розповів заступник генерального директора з експлуатації флоту Руслан Скрябін.

За його словами, наразі у відстої перебувають усі теплоходи. Фінансовий показник судноплавної компанії у минулому році склав 25 млн грн. Наразі пасажирські перевезення продовжують завдавати пароплавству збитки.

30 млн грн за сезон втрачає компанія. На дотації вже витратили 8 млн євро. В компанії відзначили, що у 2023 року навігація взагалі не склалася. Тепер там планують відмовитися від пасажирських перевезень. Розглядають варіант передачі Словаччині, Угорщині, Австрії та Німеччині теплоходів, щоб їх там використовували, як житло для українських переселенців.

Як писав AgroPolit.com, Україна може отримати $20 млрд від розблокування портів. Також «зернову» угоду хочуть зробити безстроковою.

в