27 березня 2023, 11:31, Земля

У Миколаївській області взялися за розмінування сільськогосподарських земель

У Миколаївській області спеціалісти розпочали заходи з пріоритетного розмінування сільськогосподарських земель. Про це повідомив речник оперативного командування «Південь» Збройних сил України Владислав Назаров, пише УНІАН

 

 

 

 

У Миколаївській області розпочали пріоритетне розмінування земель сільськогосподарського призначення. У регіоні спостерігається збільшення сил та засобів виявлення та знешкодження небезпечних предметів, — повідомив Владислав Назаров.

За офіційною інформацією, 280 тис. га угідь залишаються замінованими. Слід відзначити, що наприкінці 2022 року стало відомо, що «мінне забруднення» в Україні охопило чверть її території – 170 тис. кв. км. Відповідні дані озвучив президент Володимир Зеленський.

У свою чергу прем'єр Денис Шмигаль, коментуючи інформацію про те, що Україна перетворилася на одну із найбільш забруднених снарядами та мінами держав світу, анонсував створення центру гуманітарного розмінування.

У центрі планують узагальнювати інформацію стосовно потреб розмінування від міжнародних організацій, країн-партнерів, обласних військових адміністрацій та міністерств. За словами Шмигаля, центр гуманітарного розмінування повинен покращити координацію всіх суб'єктів протимінної діяльності.

Як писав AgroPolit.com, в Україні схвалили план розмінування земель у дев’яти областях. Також окупанти мінують українські поля, щоб заморити людей голодом.

в