24 березня 2023, 14:42, Торгівля

Укрзалізниця буде перевозити зерно за новими правилами

В «Укрзалізниці» вирішили змінити вимоги до перевезення зерна у напіввагонах, прописавши правила до розміщення та закріплення вантажу. Про це розповів заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов.

 

 

 

 

 

АТ «Укрзалізниця» дозволяє і надалі перевезення зерна у напіввагонах – відкритому рухомому складі. Будь ласка, транспортуйте зерно при виконанні вимог розміщення та кріплення вантажу у вантажному вагоні, — зазначив Валерій Ткачов.

Він нагадав, що технічні умови розміщення та кріплення вантажу закріплені міжнародним об'єднанням залізниць. За словами Ткачова, відправники найчастіше порушують наступні правила перевезення вантажів:

  • застосовують кріплення одноразового використання для кріплення укриттів чи тентів;
  • кріплять до вагона захисне укриття таким способом, який робить можливим його відрив та парусність на шляху прямування;
  • використовують для закріплення тентів зовнішні елементи кузова напіввагону, які не пристосовані для цього.

Слід відзначити, що рф та Україна у 2022 році підписали з ООН окремі угоди, спрямовані на відновлення експорту агропродукції Чорним морем. У 2023 році «зернову угоду» про експорт української агропродукції вдалося продовжити.

Як писав AgroPolit.com, в УЗ показали перші аграрні результати березня. Також «Укрзалізниця» планує запустити нову компанію для роботи в Євросоюзі

в