24 березня 2023, 10:42, Держпідтримка

Аграріям видали кредитів на 20 млрд

У 2023 році вже 5 тис. аграріїв встигли отримати кредити на загальну суму 20 млрд 149 млн грн. Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

11 млрд 54 млн грн. надали за умовами програми «Доступні кредити 5-7-9». На портфельній основі під державні гарантії залучили 7 млрд 357 млн грн.

Найбільший обсяг кредитів надали аграріям таких регіонів:

  • Київщина (6,3 млрд грн),
  • Вінниччина (2,7 млрд грн),
  • Кіровоградщина (1,4 млрд грн),
  • Одещина (1,3 млрд грн),
  • Дніпропетровщина (1,3 млрд грн).

У аграріїв є можливість отримати кредит у 90 млн грн. Програма  «Доступні кредити 5-7-9» дозволяє отримати кредит під 5 – 9 % річних. Вибраний відсоток залежить від суб’єкта підприємництва та категорії кредиту.

Аграріям найбільше кредитів видали: «Укрексімбанк», «Укргазбанк», «ОТП Банк», «Райффайзен Банк», «Прокредит Банк», «ПУМБ», «Ощадбанк», «ПриватБанк», «Креді Агріколь Банк».

Фонд розвитку підприємництва на основі державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» почав співпрацювати з 42 банками. Слід відзначити, що Кабмін продовжив строк протягом якого аграрії зможуть отримати фінансову підтримку на посівну кампанію. Також у них є можливість скористатися пролонгацією раніше виданих кредитів.

Як писав AgroPolit.com, в Мінагро розповіли, чи адаптувалися аграрії до роботи в умовах воєнного стану. Також у Кабміні допоможуть аграріям з врожаєм.

в