23 березня 2023, 18:06, Політика

В Мінагро розповіли, чи адаптувалися аграрії до роботи в умовах воєнного стану

Незважаючи на те, що посівна кампанія у 2023 році проходить в умовах воєнного стану, аграрії змогли адаптуватися до нових умов, на що вказує розвиток агросектору. Про це розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

 

 

 

 

Такий складний виклик, як логістичний, уже не є настільки дорогим, як це було раніше. Ми бачимо здешевлення логістики на всіх етапах: вартості вагонів-зерновозів, перевозки, фрахту тощо. Зернова ініціатива за активної роботи керівництва держави продовжена. Тому аграрії можуть із впевненістю дивитися в наступний день, – переконаний Тарас Висоцький.

За його словами, зараз Кабінет міністрів України почав реалізацію низки програм, що спрямовані на підтримку аграріїв в умовах війни. Серед них продовження до кінця березня 2024 року кредитування для агросектору. Тарас Висоцький підкреслив, що це дозволяє агровиробникам залучати доступне фінансування, підтримуючи свою діяльність

Заступник міністра додав, що пережити важкі часи аграріям може допомогти урядова програма грантів. Її розпочали в минулому році і продовжили на 2023. Серед основних пріоритетів програми – садівництво й тепличне господарство.

Як писав AgroPolit.com, Україна 2023 році отримає менший врожай. Також у Кабміні допоможуть аграріям з врожаєм

в