23 березня 2023, 12:52, Політика

Микола Сольський вимагає захистити аграріїв від дії закону про колабораційну діяльність

Аграрний міністр Микола Сольський прокоментував законопроекти про колабораційну діяльність — №7646 та №7647, що стурбували аграріїв, яких змушують працювати на зайнятій ворогом території. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

 

 

 

 

Ми боремося не лише за землі, а й за людей. Це найголовніше. Потрібно, щоб аграрії були почуті. Бо грань між виживанням і колабораціонізмом – дуже тонка. Важливі чіткі формулювання й критерії ознак колабораціонізму, — зазначив Микола Сольський.

Слід відзначити, що вказані документи розмежовують людей, яких змушують працювати на окупованих територіях, а також зрадників країни. Таке розмежування необхідне, бо деякі українці працюють на ворога під загрозою розправи, заради виживання.

Микола Сольський під час дискусії з експертами та аграріями погодився, що вказані законопроекти потребують уточнень і змін. Законотворці планують скорегувати положення, що стосуються саме роботи аграріїв.

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність» депутати Верховної Ради прийняли у березні 2022 року. Саме цей документ визначає колабораційну діяльність, передбачивши за неї кримінальну відповідальність.

Як писав AgroPolit.com, росіяни змушують українських фермерів на окупованих територіях віддавати зерно. Також СБУ затримала на Харківщині колаборанта, який допомагав вивозити зерно окупантам.

в