21 березня 2023, 15:47, Політика

путін бреше: у МЗС відреагували на заяву диктатора про зернову угоду

Зірвати «зернову угоду» путін вирішив, розповсюджуючи фейки про географію зернового експорту України. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

 

 

 

 

 

 

росії добре відомо, що частина закуплених «ситими країнами» Європи українських зернових відправляється як гуманітарний реекспорт до Африки та Азії. Тому реальна статистика експорту на африканський континент навіть вища, ніж 11,6%. Вже не кажучи про те, що майже 50% продукції йде на підтримку азійських країн, — сказав Олег Ніколенко.

Так представник МЗС відреагував на промову путіна під час парламентської конференції «Росія-Африка». Там диктатор заявив, що рф вимагає повного виконання «зернової угоди», підкресливши, що українська агропродукція не повинна відправлятися в «ситі країни».

За словами путіна, 45% українського зерна відправили у європейські країни, а в Африку надійшло лише 3%. В українському МЗС наголосили, що озвучена путіним інформація має на меті зрив діючої Чорноморської зернової ініціативи та не відповідає дійсності.

Там додали, що Україна експортувала по зерновому коридору сільськогосподарську продукцію у 45 країн світу. З цього вантажу 2,9 млн т відправили до країн Африки.

Як писав AgroPolit.com, Україна поставила до голодних країн 500 тис. т пшениці. Також в рф оголосили ультиматум щодо продовження зернової угоди

в