21 березня 2023, 13:02, Корупція

У Києві чоловік продавав неіснуючу агротехніку

У Києві чоловік, представляючись військовослужбовцем, розміщував у інтернеті оголошення про продаж неіснуючих квадроциклів, мотоблоків та тракторів. Про це повідомили у головному управлінні Нацполіції у Києві.

За даними слідства, фігурант не виходив на зв’язок, отримавши передплату. Чоловіку повідомлено про підозру. Йому інкримінують п’ять епізодів злочинів, також він причетний до 47 злочинів такого роду, які були скоєні в інших областях України.

Підозрюваним виявився мешканець Сумщини 32 років. На досудовому розслідуванні правоохоронцям вдалося встановити, що фігурант почав розміщувати оголошення про продаж неіснуючої техніки ще у 2020 році. Коли він домовлявся з жертвою про продаж, інколи представлявся не військовослужбовцем, а співробітником держприкордонної служби.

Від клієнта фігурант вимагав перерахувати передплату за доставку техніки. Її розмір чоловік оцінював у межах від п’яти до десяти тис. грн. Умовою шахрая був переказ грошей виключно через термінал, на номери телефонів, названі чоловіком під час бесіди. Як тільки гроші переводили, чоловік зникав. Відомо про 30 людей, які постраждали від дій фігуранта.

Чоловіку загрожує строк від 3 до 8 років по частині 3 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.

Як писав AgroPolit.com, на Херсонщині окупанти викрали 22 т мінеральних добрив. Також СБУ викрила митників, які блокували вивезення українського зерна до ЄС.

в