21 березня 2023, 08:30, Торгівля

Китай та Україна поновили перемовини щодо торгівлі новими позиціями агропродукції

Україна поновила активні перемовини з Китаєм про поставки ряду груп товарів, що відносяться до аграрної продукції. Про це повідомила в ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com Ольга Шевченко т. в. о. голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

 

 

 

 

 

Протягом 2022 року відкрито більше 20 нових ринків, незважаючи на війну і такі логістичні обмеження. Деякі з наших колег пішли нам на зустріч. Було проведено онлайн-інспектування компетентним органом Китайської Народної Республіки українських виробників замороженої яловичини з метою оцінки відповідності виробників вимогам законодавства КНР у сфері безпечності харчових продуктів, — сказала Ольга Шевченко.

Вона додала, що зараз ведеться робота з Китаєм, триває великий двосторонній перемовний пул, результат якого очікується вже в цьому році, разом з відкриттям нового ринку для України.

Ольга Шевченко розповіла, що зараз йде процес узгодження двосторонніх сертифікатів. Детальніше про те, за якими групами товарів Україна планує налагоджувати торгівлю с китайськими колегами читайте в матеріалі AgroPolit.com: «Ольга Шевченко: Ми повернулися до діалогу із колегами Китайської Народної Республіки».

Як писав AgroPolit.com, 2022 року показники експорту українського м'яса зросли до $925 млн. Також стало відомо, за якими правилами в Україну ввозять харчові продукти та корми в умовах війни

в