20 березня 2023, 14:54, Держпідтримка

У малих агровиробників України є можливість отримати насіння кукурудзи

До 31 березня малі агровиробники України можуть подати заявку і отримати насіння кукурудзи на загальну площу 15 тис. га. Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Насіння кукурудзи, яке можна отримати, відноситься до бренду DEKALB. Щоб скористатися таким варіантом підтримки аграрій має заповнити заявку у Державному аграрному реєстрі.

За умовами програми, отримати допомогу мають право фермери, що мають в обробітку земельну ділянку площею 5 – 500 га. Програму розповсюдили на 12 українських областей: Чернігівську, Херсонську, Харківську, Сумську, Полтавську, Одеську, Миколаївську, Луганську, Київську, Донецьку, Запорізьку і Дніпропетровську.

Проект реалізують в рамках програми USAID АГРО в рамках ініціативи USAID AGRI-Україна. Його підтримує Міністерство аграрної політики та продовольства України. Ініціатива розрахована на малі, середні та мікропідприємства України, аграрії в яких вирощують зернові та олійні культури.

Щоб отримати допомогу, аграрій має зареєструватися, як фізична або юридична особа – підприємець, включно з сімейними фермерськими господарствами. В програмі заборонено приймати участь аграріям, компанії яких співпрацюють з Білоруссю та рф.

Як писав AgroPolit.com, найменш захищені фермери Харківської області отримають насіння від ООН. Також Японія допоможе українським аграріям насінням на $1 млн

 

в