17 березня 2023, 15:40, Рослинництво

Приватна компанія «АГРОСЕРТ» почала надавати послуги з лабораторного аналізу зерна

Приватна компанія «АГРОСЕРТ», яка раніше займалася лише насінням, офіційно почала проводити лабораторний аналіз зерна та видавати відповідні протоколи. Про це розповіла виконавча директорка «АГРОСЕРТ» Наталія Грюнвальд у своєму інтерв’ю для Latifundist.com.

 

 

 

 

Всі ці п’ять років, що ми працюємо, до нас звертаються агровиробники з проханням допомогти, проконсультувати по зерну. Аграрії телефонують з проханням допомогти розібратися з якістю. Коли аграрій знає, якої якості у нього соняшник чи кукурудза, має чіткі аргументи, то й на елеватор їде впевненим у собі. Елеватор ніколи собі у збиток не буде працювати, — сказала Наталія Грюнвальд.

За її словами, розширити сферу діяльності компанії їй дозволив досвід роботи, оскільки вона присвятила зерну 25 років життя. Виконавчій директорці у своїй компанії вдалося зібрати професійний колектив. Її співробітники проходили навчання у Франції, Канаді, Нідерландах та Болгарії.

Наталія Грюнвальд зазначила, що «АГРОСЕРТ» — це перша в Україні зернова лабораторія, яку акредитували за кордоном – у Словаччині. Їй вдалося взяти кредит, який надав німецький виробник обладнання, доповнити штат новими співробітниками та видавати офіційні протоколи на зерно.

Як писав AgroPolit.com, реєстрацію сортів рослин спростили. Також в Україні 25% сільгоспвиробників скоротили або припинили діяльність через війну

в