17 березня 2023, 12:51, Політика

ООН: «зернова угода» буде продовжена на 120 днів

В ООН заявили, що пролонгація «зернової угоди» передбачена на 120 днів, незважаючи на вимоги рф продовжити дію документу на 60 днів. Про це повідомив речник ООН Стефан Дюжаррік, пише CNN.

 

 

 

 

Угода є публічною, це відкритий документ. Він передбачає пролонгацію на 120 днів, – зазначив Стефан Дюжаррік.

В російському Міністерстві закордонних справ назвали заяву проявом некомпетентності ООН. У відповідь на це Стефан Дюжаррік сказав, що «зачитав рядок з угоди», у якому зазначено, що продовження угоди можливе виключно на 120 днів.

За словами речника ООН, Організація Об'єднаних Націй не керує умовами угоди чи переговорами, вона виступає просто свідком у процесі, сторонами якого стали Україна, Туреччина та росія.

Раніше з’явилася інформація про те, що у Женеві ООН та рф домовились про пролонгацію зернової угоди на 60 днів.

Слід відзначити, що офіційно її дія закінчується 18 березня. Туреччина вважає, що угоду необхідно продовжити на 120 днів.

Росія вимагає виконання низки своїх умов в обмін на згоду продовжити угоду. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Вершинін. РФ вимагає того, що назвала «нормалізацією власного сільськогосподарського експорту».

Як писав AgroPolit.com, Туреччина вимагає продовження «зернової угоди» на 120 днів. Також умови на яких рф згодна продовжити зернову угоду суперечать самому документу

в