16 березня 2023, 18:06, Політика

Саудівська Аравія буде купувати яловичину і баранину у українських виробників

Україна та Саудівська Аравія працюють над розширенням експорту м’ясних продуктів, таких як яловичина і баранина. Про це повідомили у Держспоживслужбі.

Для усунення технічних перешкод, які можуть заважати розвитку експорту до країни-партнера, між представниками Саудівського органу з питань продовольства та лікарських препаратів (SFDA) та Держпродспоживслужби пройшли обговорення у форматі онлайн-зустрічі.

Щоб нові українські підприємці могли акредитуватися для подальшого постачання своєї продукції до Саудівської Аравії, представники Держпродспоживслужби попросили надати їм додаткові аплікаційні форми, які видає SFDA.

Зазначені форми обіцяють найближчим часом опублікувати на офіційному сайті Держпродспоживслужби. Крім того, у найближчий час для українських виробників обіцяють відкрити ринок баранини у Саудівській Аравії. Зараз представники обох країн працюють над погодженням двосторонньої форми для ветеринарного сертифіката.

Держпродспоживслужба продовжує співпрацю з компетентними органами інших країн з метою диверсифікації ринків збуту для вітчизняних виробників, відкриваючи нові можливості для українських експортерів, — сказано в офіційному повідомленні.

Як писав AgroPolit.com, українські виробники зможуть експортувати яєчні продукти до ПАР. Також 2022 року показники експорту українського м'яса зросли до $925 млн.

в